Automatické publikování do Telegramu a WhatsAppu
Automatické publikování – bot automaticky publikuje každou novou reklamu nebo produkt na vašem Telegram kanálu a/nebo skupině WhatsApp. Autor obdrží odkaz na příspěvek.

Jak nastavit sdílený kanál#
Nastavení → Automatické publikování.
- Telegram: Zadejte token bota (z @BotFather) a název kanálu nebo chat_id. Bot musí být správcem kanálu s oprávněním k publikování. Kliknutím na „Zkontrolovat token“zobrazíte jméno bota. Tlačítko „Vytvořit téma pro web“vytvoří téma ve skupině.
- WhatsApp: Vyberte skupinu ze seznamu připojených čísel. Viz WhatsApp.
- Klikněte na Uložit.
Všechny nové reklamy, včetně těch bez kategorie, se odesílají do obecného kanálu.
Kanály podle kategorie#
Přepínač „Konfigurovat kanály pro každou kategorii zvlášť“. Tato možnost vytvoří samostatný kanál nebo téma Telegramu pro každou kategorii v sekci „Katalog“a také skupinu WhatsApp. Podkategorie dědí kanál kategorie. Reklamy v kategorii s výběrem tlačítkem se zveřejňují poté, co autor kategorii vybere.
Jak vypadá příspěvek?#
Použití šablony ze sekce „Příspěvky“: fotografie, název, cena, specifikace, tlačítka a volitelné tlačítko pro platbu. Viz Příspěvky.
Spolehlivost#
- Příspěvky jsou zařazeny do fronty a v případě chyby se pokus o jejich odeslání opakuje. Reklama je považována za publikovanou až po úspěšném odeslání.
- Pokud je zadán kanál, ale bot není potvrzen, příspěvek není tiše deaktivován – v bloku se zobrazí varování a důvod.
- Autor reklamy obdrží odkaz na příspěvek v kanálu během několika minut po zveřejnění.
- Tokeny botů jsou uloženy zašifrované.
Otázky a odpovědi#
Bot nepublikuje#
Zkontrolujte prosím následující: bot pro správu kanálu; token funguje (tlačítko „Zkontrolovat token“je kliknuto); v bloku se nezobrazuje varování „kanál nebyl potvrzen“; inzerát byl zveřejněn na webu (automatické publikování probíhá po moderování).
Můžu publikovat příspěvky jak na kanálu, tak i ve skupině na WhatsAppu?#
Ano, současně. Vyplňte oba bloky.
Jak zakázat?#
Klikněte na „Odpojit token“(Telegram) nebo vymažte skupinu (WhatsApp) a uložte změny.